VLSI Design Questions and Answers - Area Capacitance

1. Deposition of metal can be done by co-evaporation.
a) true
b) false

Answer: a
Explanation: Deposition of metal or silicon alloy can also be done by co-evaporation from the elements

2. Processing of the device is better using ___________
a) polysilicon
b) silicides
c) polysilicon & silicides
d) none of the mentioned

Answer: a
Explanation: Processing of the device is better using polysilicon than silicides even though the properties of silicides are better than polysilicon

3. Conducting layer is separated from substrate using ____________
a) dielectric layer
b) silicon layer
c) metal layer
d) diffusion layer

Answer: a
Explanation: Conducting layer is separated from the substrate by using dielectric or insulating layer as both are electrical insulators that can be polarized by an applied electric field.

4. Area capacitance of diffusion region of 2 micron technology is _____ pF X 10(-4) (micrometer)2.
a) 2
b) 2.75
c) 3.75
d) 4.75

Answer: c
Explanation: Area capacitane of diffusion region of 2 micron technology is 3.75 pF X 10(-4) (micrometer)2.

5. What is the relative capacitance of diffusion region of 5 micron technology?
a) 1
b) 0.25
c) 1.25
d) 2

Answer: b
Explanation:The relative capacitance of diffusion region of 5 micron technology is 0.25. The relative value is calculated by comparing two values of same type

6. What is the standard square Cg value of a 5 micron technology?
a) 0.01 pF
b) 0.1 pF
c) 1 pF
d) 10 pF

Answer: a
Explanation:The standard square Cg value of a 5 micron technology is 0.01 pF. This standard square Cg value can be calculated by using the area of standard square value and the capacitance value.

7. What is the standard square Cg value of a 1.2 micron technology?
a) 0.01 pF
b) 0.0023 pF
c) 0.023 pF
d) 0.23 pF

Answer: b
Explanation: The standard square Cg value of a 1.2 micron technology is 0.0023 pF.

8. What is the value of gate capacitance?
a) 0.25 square Cg
b) 1 square Cg
c) 1.25 square Cg
d) 1.5 square Cg

Answer: b
Explanation: The value of gate capacitance is one square Cg. This is the standard value

9. What is the delay unit of 1.2 micron technology?
a) 0.064 nsec
b) 0.0064 nsec
c) 0.046 nsec
d) 0.0046 nsec

Answer: c
Explanation: The delay unit of 1.2 micron technology is 0.046 nsec.

10. What is the desired or safe delay value for 5 micron technology?
a) 0.3 nsec
b) 0.5 nsec
c) 0.1 nsec
d) 0.2 nsec

Answer: a
Explanation: The desired or safe delay value for 5 micron technology is 0.3 nsec.