Operating System Questions and Answers - Operating System Basics Part-4

1. Which operating system doesn't support networking between computers?
a) Windows 3.1
b) Windows 95
c) Windows 2000
d) Windows NT

  Discussion

Answer: a

2. Windows displays various options to shutdown. Which is suitable at the end of day?
a) Shut Down
b) Restart
c) Sleep
d) Hibernate

  Discussion

Answer: a

3. Which of the following does not support more than one program at a time?
a) DOS
b) Linux
c) Windows
d) Unix

  Discussion

Answer: a

4. Which of the following is not an operating system?
a) DOS
b) Linux
c) Windows
d) Oracle

  Discussion

Answer: d

5. Linux is an .... operating system
a) Open source
b) Microsoft
c) Windows
d) Mac

  Discussion

Answer: a

6. Which operating system can you give smallest file name?
a) Ps/2
b) Dos
c) Windows
d) Windows NT

  Discussion

Answer: b

7. Which one is not operating system?
a) P11
b) OS/2
c) Windows
d) Unix

  Discussion

Answer: a

8. Which of the following is not a multitasking operating system?
a) Windows
b) Linux
c) Win NT
d) DOS

  Discussion

Answer: d

9. You should choose Sleep option when
a) The computer is tired after working for the whole day
b) You are leaving for a very short time and want to resume you work shortly
c) When computer gets hanged frequently. Let it sleep for some time
d) You finish working and going to bed

  Discussion

Answer: b

10. The .... displays the name of every computer user on the computer
a) Wish list screen
b) Command screen
c) Welcome screen
d) None of the above

  Discussion

Answer: c