Change of Voice Questions and Answers





1. Teachers should be respected
a) Teachers deserve respect.
b) Teachers are to be respected.
c) We shall respect teachers
d) We should respect teachers.

Answer: d

2. He knew that his own life was unjust.
a) It was known to him that his own life had been unjust.
b) It was known by him that his own life was unjust.
c) It was known to him that his own life was unjust.
d) It was known by him that life was unjust

Answer: c

3. She begins her day with a cup of coffee.
a) Her day is being begun with a cup of coffee.
b) Her day is begun with a cup of coffee.
c) A cup of coffee is beginning her day.
d) A cup of coffee has begun her day.

Answer: b

4. The labourers were digging a canal
a) A canal is being digged by the labourers.
b) A canal was dug by the labourers.
c) A canal was being dug by the labourers.
d) A canal had been dug by the labourers.

Answer: c

5.She taunted her husband with the memory of his early promise.
a) Her husband is taunted by her with the memory of his early promise
b) Her husband was taunted with the memory of his early promise.
c) Her husband was taunted by her with the memory of his early promise.
d) The husband was taunted by her with the memory of his early promise.

Answer: c

6. I saved him from the clutches of pickpockets.
a) He may have been saved by me from the clutches of pickpockets
b) He could be saved by me from the clutches of pickpockets.
c) He was saved by me from the clutches of pickpockets
d) He has been saved by me from the clutches of pickpockets.

Answer: c

7. His friends accused him of theft.
a) He can be accused of theft by his friends.
b) He is being accused of theft by his friends
c) He had been accused of theft by his friends
d) He was accused of theft by his friends

Answer: d

8. The annual function will be inaugurated by the Chairman.
a) The Chairman will inaugurate the annual function
b) The Chairman may inaugurate the annual function.
c) The Chairman inaugurated the annual function
d) The Chairman has inaugurated the annual function.

Answer: a

9. We should respect elders.
a) Elders should have respected
b) Elders have been respected
c) Elders should be respected.
d) Elders are to be respected.

Answer: c

10. Rohit was taken to the hospital by the villagers.
a) Rohit was helped by the villager to reach the hospital
b) The hospital was reached by the villagers with Rohit
c) The villagers reached the hospital with Rohit.
d) The villagers took Rohit to the hospital.

Answer: d

11. Can we rely on him?
a) Can he be relied on?
b) Can he be relied by us?
c) Can we be relied on by him?
d) Can we be relied by him?

Answer: a

12. Complete the minutes of the last meeting.
a) The last meeting's minutes are completed
b) Minutes of the last meeting are to be completed.
c) The meeting's last minutes are completed.
d) The completed minutes of last meeting is to be tabled.

Answer: b

13. Why didn't you bring the matter to my notice?
a) Why wasn't the matter brought to my notice?
b) Why isn't the matter brought to my notice?
c) Why wasn't the matter brought by you to my notice?
d) Why isn't the matter brought by you to my notice?

Answer: a

14.The Minister had already informed his Cabinet about his decision.
a) His Cabinet was already informed about the Minister's decision.
b) His Cabinet has already informed the Minister about his decisions
c) His Cabinet had already been informed about his decision by the Minister.
d) His Cabinet will have already been informed about the Minister's decision.

Answer: c

15. Sharma was cleaning the house.
a) The house was cleaned by Sharma
b) The house will be cleaned by Sharma.
c) The house was being cleaned by Sharma.
d) The house is being cleaned by Sharma.

Answer: c

16. Why didn't you invite him for the party?
a) Why he not invited by you for the party?
b) Why couldn't he be invited by you for the party?
c) Why didn't he invited by you for the party?
d) Why was he not invited by you for the party?

Answer: d

17. The poor must be looked after by society.
a) Society must have looked after the poor.
b) Society must be looked after the poor.
c) Society must looked after the poor.
d) Society must look after the poor.

Answer: d

18. The boy laughed at the lame man.
a) The boy laughed seeing the lame man
b) The boy laughed when he saw the lame man.
c) The lame man was laughed by the boy
d) The lame man was laughed at by the boy.

Answer: d

19. He will object to my proposal..
a) My proposal will be objected to by him.
b) His objection will be to my proposal
c) There will be an objection to my proposal by him
d) The objection to my proposal will come from him.

Answer: a

20. Their dog bit our neighbor yesterday.
a) Our neighbor bit their dog yesterday.
b) Our neighbor bitten by their dog yesterday.
c) Our neighbor was bitten by their dog yesterday
d) Our neighbor were bit by their dog yesterday.

Answer: c

21. It interests me.
a) I have been interested in it.
b) I will be interested in it
c) I was interested in it.
d) I am interested in it.

Answer: d

22. God helps those who help themselves.
a) Those who help themselves help God.
b) Those who help God help themselves.
c) Those who are helped by themselves are helped by God.
d) Those who help themselves are helped by God.

Answer: d

23. Finish the game.
a) The game had to be finished.
b) Let the game be finished
c) The game should be finished.
d) Let the game finish.

Answer: b

24. I was shocked by the letter.
a) They shocked me with the letter
b) I am shocked.
c) The letter shocked me
d) I shocked with the letter.

Answer: c

25.The children could use the place always.
a) The place can be used by children.
b) The place is used by children always.
c) The place could always be used by the children
d) The place has been used by children always

Answer: c

26. Father called up Angela on her birthday.
a) On her birthday Angela was called up by her father.
b) Angela received a call from her father on her birthday.
c) Angela was called up by father on her birthday.
d) Angela called up her father on her birthday.

Answer: c

27. The MD told us about the new project
a) We were told about the new project by the MD
b) We are told about the new project by the MD.
c) We told by MD about the new project.
d) We had been told by MD about project.

Answer: a

28. Do they sell construction material?
a) Does construction material sold by them?
b) Is construction material selling by them?
c) Is construction material sold by them?
d) Does construction material sell by them?

Answer: c

29.This machine must not be used after 5.30 p.m.
a) You can't use the machine after 5.30 p.m
b) You mayn't use the machine after 5.30 p.m
c) You need not use the machine after 5.30 p.m.
d) You must not use the machine after 5.30 p.m.

Answer: d

30. She gave me a book..
a) I was given a book by her.
b) She was given a book.
c) A book is given by her to me.
d) I was given her a book.

Answer: a

31. He was being chased by the dogs.
a) The dogs are chasing him.
b) The dogs chased him.
c) The dogs chase him.
d) The dogs were chasing him.

Answer: d

32. He was disgusted with the flattery of his assistant.
a) The flattery of his assistant disgusted him.
b) His assistant's flattery had disgusted him.
c) He was disgusted with his assistant for his flattery
d) The flattery of his assistant will disgust.

Answer: a

33. The packet will be delivered to your house
a) Your packet is delivered to your house.
b) Someone will deliver the packet to your house.
c) He delivers the packet to your house.
d) The packet would be delivered to your house.

Answer: b

34. His comment hurt me deeply.
a) I was hurt deeply by his comment.
b) I could be hurt deeply by his comment.
c) His comment was hurtful
d) I should not be hurt by his comment.

Answer: a

35. The money was stolen by an employee of the bank.
a) An employee of the bank had stolen the money.
b) An employee of the bank steal the money.
c) An employee of the bank stole the money.
d) The money can be stolen by an employee of the bank.

Answer: c

36. Indiscipline should not be encouraged.
a) We are not encouraging indiscipline
b) We have not encouraging indiscipline.
c) We should not encourage indiscipline.
d) We must not encouraged indiscipline.

Answer: c

37. None likes him
a) He is liked by none.
b) He was not liked by anyone.
c) He has not been liked by anyone.
d) He is not liked by anyone.

Answer: d

38. They have not submitted their classwork regularly.
a) The classwork have not been submitted regularly by them.
b) The class work has not been submitted regularly by them.
c) The class work are not being submitted regularly.
d) The class work is not being submitted regularly by them

Answer: b

39.He divided his property between his two sons.
a) His property can be divided by him between his two sons.
b) His property has been divided by him between his two sons.
c) His property will be divided by him between his two sons.
d) His property was divided by him between his two sons.

Answer: d

40. He was only ten years old when he composed this poem. .
a) He was only ten years old when the poem was composed by him
b) He was only ten years old when the poem has been composed by him
c) He was only ten years old when he could compose this poem.
d) He was only ten years old when this poem had been composed by him.

Answer: a

41. Somebody stole my car last week.
a) Last week my car was steal by somebody.
b) My car was stolen last week by somebody
c) My car was stolen that week by somebody
d) Somebody last week has stolen my car.

Answer: b

42. They say that the earth is round.
a) It has been said that the earth is round.
b) That the earth is round is said by them
c) It is said that the earth is round
d) It was said that the earth was round.

Answer: c

43.He will do the work tomorrow.
a) The work will be done by him tomorrow.
b) The work would be done by him tomorrow.
c) The work would done by him tomorrow.
d) The work will have been done by him tomorrow.

Answer: a

44. The student has learnt the answer by heart.
a) The answer was learnt by the student by heart.
b) The answer is learnt by heart by the student.
c) The answer by the student was learnt by heart.
d) The answer has been learnt by heart by the student.

Answer: d

45. Cacao is bitter when it is tasted.
a) Cacao is bitter
b) Cacao tastes bitter
c) Cacao's taste is bitter.
d) Cacao tasted bitter.

Answer: b

46. Where did you send the parcel?
a) Where is the parcel sent by you?
b) Where has the parcel been sent by you?
c) Where can the parcel be sent by you?
d) Where was the parcel sent by you?

Answer: d

47. Who teaches you English?
a) By whom you are taught English?
b) By whom was you taught English?
c) By whom are you taught English?
d) By whom English is taught to you?

Answer: c

48. Grandfather was digging the flowerbeds
a) The grandfather was digging flower beds.
b) Grandfather's flowerbeds were being dug.
c) The flowerbeds were being dug by grandfather.
d) The flowerbeds were digging grandfather.

Answer: c

49. Why was he refused admittance?
a) Why were they refusing him admittance?
b) Why are they refusing him admittance?
c) Why do they refuse him admittance?
d) Why did they refuse him admittance?

Answer: d

50. Sayali gave the beggar an old sari.
a) An old sari was given to Sayali by the beggar.
b) An old sari was given to the beggar by Sayali
c) The beggar was being given an old sari by Sayali.
d) The beggar had to be given an old sari by Sayali.

Answer: b

51. By now the winners will have been felicitated.
a) They will have felicitated the winners by now.
b) They will felicitate the winners now.
c) The have felicitated the winners by now.
d) They will have been felicitated the winners by now.

Answer: a

52. One of the girls in the class will sing the national anthem at the end of the function.
a) A girl to sing national anthem is there in the class.
b) The function will end, a girl will sing national anthem at the end of the function.
c) The national anthem will be sung by one of the girls in the class at the end of the function.
d) There is a girl in the class who sings national anthem

Answer: c

53. Somebody should have cleaned the windows yesterday.
a) The windows were not cleaned yesterday.
b) The windows had to be cleaned yesterday.
c) The windows should have been cleaned yesterday
d) The windows should be cleaned yesterday.

Answer: c

54. I cannot draw this picture.
a) This picture cannot be drawn by me.
b) This picture cannot be drawn by I.
c) This picture could not be drawn by me.
d) This picture could not be drawn by I.

Answer: a

55.The Cabinet approved amendments to the Insurance Law Bill pending in the Rajya Sabha..
a) Amendments pending in the Rajya Sabha, to the Insurance Law Bill was approved by the Cabinet
b) Amendments to the Insurance Law Bill pending in the Rajya Sabha was approved.
c) Amendments to the Insurance Law Bill was approved by the Cabinet pending in the Rajya Sabha.
d) Amendments to the Insurance Law Bill pending in the Rajya Sabha, were approved by the Cabinet.

Answer: d

56. Sheela painted the house green.
a) The house has been painted green by Sheela.
b) The house was painted green by Sheela.
c) The house will be painted green by Sheela.
d) The house is painted green by Sheela.

Answer: b

57. The doctor bandaged the arm of the injured man.
a) The doctor injured and bandaged the arm of a man.
b) The arm of the injured man was bandaged by the doctor.
c) The injured man bandaged his arm.
d) The injured man made the doctor injure his arm.

Answer: b

58. An electrical fault could have caused the fire.
a) The fire had been caused by an electrical fault
b) The fire could have been caused by an electrical fault.
c) The fire was caused by an electrical fault.
d) The fire could be caused by an electrical fault

Answer: b

59.He made us work.
a) We were made to work by him
b) We would work by him.
c) We might work by him.
d) We have to work by him.

Answer: a

60. Rita rescued three puppies..
a) Three puppies are rescued by Rita.
b) Three puppies were rescued by Rita.
c) Three puppies will be rescued by Rita.
d) Three puppies are being rescued by Rita.

Answer: b

61. Have you ever been bitten by a dog?
a) Has a dog ever bitten you?
b) Had a dog ever bitten you?
c) Did a dog ever bite you?
d) Has a dog ever bite you?

Answer: a

62. The men had constructed the bridge.
a) The bridge has been constructed by the men.
b) The bridge constructed by the men
c) The bridge was being constructed by the men.
d) The bridge had been constructed by the men

Answer: d

63. The major points of the lesson were quickly learnt by the class,but they were also quickly forgotten by them.
a) The class quickly learnt but forgot the major points of the lesson.
b) The class quickly learnt the major points of the lesson but they also forgot them.
c) The class learnt and forgot the major points of the lesson quickly.
d) The class quickly learnt the major points of the lesson but also forgot them quickly.

Answer: d

64. They will help us with money
a) We shall be helped by them with money.
b) We shall help them with money.
c) We should help them with money.
d) We shall not be helped by them with money

Answer: a

65. Nothing can be gained without labour.
a)We could gain nothing without labour.
b) We cannot gain nothing without labour
c) We should gain nothing without labour
d) We can gain nothing without labour.

Answer: d

66. I will complete my project next week.
a) Next week my project I will complete.
b) My project will be completed by me next week.
c) My project I will complete next week
d) Next week my project will be completed.

Answer: b

67.People say that he is a spy.
a) It was said that he is a spy.
b) It has been said that he is a spy.
c) It is said that he is a spy.
d) It is said by people that he is a spy

Answer: c

68.They are going to perform "Hamlet".
a) "Hamlet" is going to be performed by them.
b) "Hamlet" is going to perform by them.
c) "Hamlet" is to perform.
d) "Hamlet" has to be performed.

Answer: a

69.The plants have been watered by the gardener..
a)The gardener is watering the plants.
b) The gardener has been watering the plants.
c) The gardener has watered the plants.
d) The gardener had watered the plants.

Answer: c

70. Everyone must read this book..
a) This book should be read by everyone.
b) This book has to be red by everyone.
c) This book is to be read by everyone
d) This book must be read by everyone

Answer: d

71. Rabindranath Tagore wrote the 'Gitanjali'.
a) The 'Gitanjali' was written by Rabindranath Tagore.
b) The 'Gitanjali' is written by Rabindranath Tagore.
c) The 'Gitanjali' is being written by Rabindranath Tagore.
d) The 'Gitanjali' has been written by Rabindranath Tagore.

Answer: a

72. All vulnerable places are kept under constant vigil by the Policemen.
a) The Policemen keep all vulnerable places under constant vigil.
b) The. Policemen are keeping all vulnerable places under constant vigil.
c) The Policemen will be keeping all vulnerable places under constant vigil.
d) The Policemen will keep all vulnerable places under constant vigil.

Answer: a

73. The thieves victimise the innocent commoners.
a) The innocent commoners had been victimised by the thieves
b) The innocent commoners will be victimised by the thieves.
c) The innocent commoners are victimised by the thieves.
d) The innocent commoners were victimised by the thieves.

Answer: c

74. The boys were playing cricket.
a) Cricket had been played by the boys.
b) Cricket has been played by the boys
c) Cricket was played by the boys.
d) Cricket was being played by the boys.

Answer: d

75. We should not encourage indiscipline.
a) Indiscipline should have not encourages by us.
b) Indiscipline should not be encouraged by us.
c) Indiscipline should not being encouraged.
d) Indiscipline should not been encouraged.

Answer: b

76. They have spotted me in the crowd.
a) I am spotted by them in the crowd.
b) I will have been spotted by them in the crowd.
c) I would have been spotted by them in the crowd.
d) I have been spotted by them in the crowd.

Answer: d

77. Leo Tolstoy wrote 'War and Peace.
a) 'War and Peace' was written by Leo Tolstoy.
b) 'War and Peace' is written by Leo Tolstoy,
c) 'War and Peace'will be written by Leo Tolstoy.
d) 'War and Peace' was being written by Leo Tolstoy.

Answer: a

78. Jim would know next to nothing of the events.
a) Jim was being known next to nothing of the events.
b) Next to nothing of the events would be known to Jim.
c) Next to nothing of the events would be known by Jim.
d) It was next to nothing to Jim of the events that he knew.

Answer: b

79. Wild animals live in the dense forest..
a) In the dense forest lives the wild animals.
b) In the dense forest lived the wild animals
c) In the dense forest is living the wild animals.
d) The dense forest is inhabited by wild animals.

Answer: d

80. A big crowd chased him and later the police arrested him.
a) He was chased by a big crowd and later was arrested by the police
b) He was chased by a big crowd and later arrested by the police.
c) He was chased by a big crowd and was later the police arrested him.
d) He was chased by a big crowd and was later arrested by the police.

Answer: a

81. Who did you laugh at?
a) Who was laughing at you?
b) Who had been laughing at you?
c) Who laughed at you?
d) Who was laughed at by you?

Answer: d

82. A meeting was proposed to be held.
a) It was proposed to hold a meeting
b) It proposed to hold a meeting
c) It proposed that a meeting will be held
d) Someone proposed to hold a meeting.

Answer: d

83. Every dish which had been cooked by my mother was appreciated by the guests..
a) The guests appreciated every dish which had been cooked by my mother.
b) The guests appreciated every dish which was cooked.
c) The guests appreciated every dish which my mother had cooked.
d) My mother had cooked every dish which the guests appreciated.

Answer: c

84. I was sanctioned the loan by the office.
a) The office was sanctioned me the loan.
b) The office had sanctioned the loan to me.
c) The office sanctioned loan to me.
d) The office sanctioned me the loan.

Answer: c

85.This shirt can not be worn by me any longer.
a) I can not wear this shirt any longer.
b) Wearing of this shirt any longer can not be by me.
c) This shirt is too worn out to be worn any longer.
d) This worn out shirt can not be worn any longer.

Answer: a

86. A letter has been written by me.
a) I have been writing a letter.
b) I has written a letter.
c) I had written a letter.
d) I have written a letter.

Answer: d

87. Will he have written a letter?
a) Will a letter have written by him?
b) Will a letter be written by him?
c) Will a letter to be written by him?
d) Will a letter have been written by him?

Answer: d

88. We arranged many meetings and collected many signatures.
a) We have arranged many meetings and many signatures are collected.
b) Many meetings are arranged, many signature are collected by us.
c) Many meetings were arranged and many signatures were collected by us.
d) Many meetings has arranged and many signatures has collected by us.

Answer: c

89. Messi scored the goal in the 10th minute of the second-half
a) The goal is being scored by Messi in the 10th minute of second-half
b) In the 10th minute of second-half Messi scored the goal.
c) The goal is scored by Messi in the 10th minute of second-half.
d) The goal was scored by Messi in the 10th minute of the second-half.

Answer: d

90. The drivers considered the speed-breakers a menace to smooth driving. .
a) The speed-breakers were considered a menace to smooth driving by the drivers.
b) The speed-breakers were considered a menace to smooth driving according to the drivers.
c) The drivers were considered a menace to smooth driving the speed-breakers.
d) The drivers were considered speed -breakers by the menace to smooth driving.

Answer: a

91. Alexander expected to conquer the world
a) It was expected by Alexander that he should conquer the world.
b) It was expected by Alexander that he would conquer the world.
c) It was expected by Alexander that he will conquer the world.
d) It had been expected by Alexander that he would conquer the world.

Answer: b

92. You have to do this immediately.
a) This is being done by you immediately.
b) This being done by you immediately.
c) This was being done by you immediately.
d) This has to be done by you immediately.

Answer: d

93. Children make a noise
a) A noise was being made by the children.
b) Noise is made by children.
c) A noise was made by the children.
d) A noise is being made by the children.

Answer: b

94. Every disaster affected victim has been compensated by the government.
a) The government has compensated every disaster affected victim
b) The government had compensated every disaster affected victim.
c) The government has been compensating every disaster affected victim
d) The government have been compensating every disaster affected victim.

Answer: a

95. The teacher may punish you..
a) You should be punished by the teacher.
b) You shall have been punished by the teacher.
c) You will be punished by the teacher.
d) You may be punished by the teacher.

Answer: d

96. Five explosions rocked Pune today.
a) Pune has been rocked by five explosions today.
b) Pune had been rocked by five explosions today.
c) Pune is rocked by five explosions today.
d) Pune was rocked by five explosions today.

Answer: d

97.Do not inform the police about the robbery.
a) The police do not be informed about the robbery
b) Let not the police be informed about the robbery.
c) Let the police be informed about the robbery.
d) The police need to be informed by the robbery.

Answer: b

98. The doctor advised me to give up sweets.
a) To me give up sweets was advised by doctor.
b) The doctor advised to give up sweets me.
c) I was advised by the doctor to give up sweets.
d) I was advised to give up eat sweets by the doctor

Answer: c

99. Will no one tell me what she does?
a) Shall I be told by anyone what is done by her?
b) Shall I not be told by anyone what is done by her?
c) Shall not be I told what was done by her?
d) Does anyone told me what is she doing?

Answer: b

100. They told us to walk on the right track
a) We were told to walk on the right track.
b) We are told to walk on the right track.
c) We are being told to walk on the right track.
d) We were being told to walk on the right track.

Answer: a